Въпреки, че каските са проектирани да осигуряват защита, те също така могат да бъдат подложени на износване и повреди. 

Резервните части за каски могат да включват различни компоненти, предназначени за поддръжка, подмяна или подобрение. Тези части са важни за гарантиране на правилната функционалност, комфорт и безопасност на каската

Кои са най-често срещаните повреди в каските за мотори?

  • Драскотини и повреди на външната повърхност

Драскотини и повреди на външната повърхност могат да се появят поради удари, изпускания или други външни влияния. Тези повреди не само влияят на визуалния вид, но също така могат да намалят ефективността на каската.

  • Износване на вътрешните подплънки и падинг

Вътрешните подплънки и падинг могат да изпитат износване с времето поради честата употреба.

  • Износване на закопчалките и ремъците

Закопчалките и ремъците за закрепване на каската могат да се износят или се повреждат, което води до намаляване на стабилността и безопасността й.

  • Стареене на материалите за вътрешността

Материалите, използвани за вътрешността на каската, могат да остареят и да променят качествата си с времето поради влага, износване и UV лъчи.

  • Повреди на визьора:

Визьорът може да пострада от драскотини, износване, изкривяване или дори да се спука. Тези повреди могат да понижат яснотата и безопасността при каране.

  • Затруднения с вентилационната система:

Вентилационната система може да бъде повредена или блокирана, като това влошава комфорта на моториста по време на каране.

  • Проблеми с комуникационната система:

Ако каската е оборудвана с комуникационна система, възможни са проблеми с микрофона, високоговорителите или други елементи на системата.

  • Замъгляване на визьора:

Замъгляването при различните визьори може да бъде проблем, особено при различни атмосферни условия. Някои каски са оборудвани с антифог технологии, но те също могат да изискват поддръжка.

Какви резервни части за каски се предлагат по магазините?

В онлайн магазина ни освен продукти за мотокрос, мото екипировка и аксесоари се предлагат и части и за каски. Артикулите могат да варират в зависимост от конкретния магазин и наличните марки. Въпреки това, някои от обичайните части, които може да намерите, включват:

Вътрешни подплънки и падинг

Различни размери и видове вътрешни подплънки и падинг се предлагат за обновяване на комфорта и поддържане на хигиената на каската.

Материалите за вътрешни подплъки и падинг могат да се износват с времето поради употребата и евентуални нарушения на. целостта им.

Визьори и щитове

Визьорът или щитът е подложен на надраскване или драскотини, които могат да намалят яснотата. Резервни визьори са налични за смяна.

Различни видове визьори, които се предлагат могат да бъдат ясни, тъмни, с антифог покритие и др. Ако каската ви има визьор с антифог покритие, то също е подложено на износване. 

Някои каски разполагат с вградени слънчеви визьори, които могат да бъдат сменяни.

Защита за Визьора (Pinlock) - Системата Pinlock се използва за предотвратяване на запотяването на визьора. 

Закопчалки и ремъци

Елементите на закопчалката, като заключващ механизъм или бутони, могат да бъдат предоставяни като части за замяна. Бутони, механизми за заключване и регулиращи елементи, могат да се повредят, което може да затрудни правилното закрепване на каската.

Въздушни подплънки и ленти за лека защита (Chin Curtain)

 Елементите като лента за лека защита и въздушни подплънки, които подобряват комфорта и защитата от вятъра, могат да износят.
Лента за лека защита се използва за подобряване на комфорта и защитата от вятъра. Тя може да бъде предоставена като резервна част.

Части за вентилационната система

Вентилационните отвори и покриващите ги части могат да бъдат заменени, ако се установи повреда или ако се желае подобряване на вентилационната система. Резервните части могат да включват елементи на вентилационни отвори, вентилационни капаци или системи за регулиране на въздушния поток.

Части за комуникационни системи:

Ако каската е оборудвана с комуникационна система, възможни са проблеми с микрофона, високоговорителите или други елементи на системата. 

Често задавани въпроси

Как да намеря правилните резервни части за моята каска?

Прегледайте инструкциите на производителя и идентификационния номер. Можете също така да се консултирате с производителя, местни дилъри или специализирани магазини за мотоаксесоари.

Как да поддържам визьора на каската си?

За поддръжка на визьора, избягвайте почистване с абразивни материали, ползвайте подходящи почистващи препарати за каски и избягвайте козметика, която може да повреди покритието.

Мога ли да заменя повредените с резервните части самостоятелно или трябва да потърся помощ от професионалист?

Замяната на резервни части може да се извърши самостоятелно, ако сте уверени в своите умения. В противен случай, е препоръчително да потърсите помощ от професионален техник или сервиз за мотоаксесоари.

11
продуктa
Изглед
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
S
M
L
XL
Цвят
черен
оранжев
червен
карбон
сив
жълт
Марка
Acerbis
Airoh
Shark
Колекция
Flip FS-606
Impact Carbon
Profile 4
Valor
X-Pro VTR
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени