Модуларните каски са популярни сред мотористите, тъй като предоставят комбинация от удобство и защита, осигурявайки възможността за бърз и лесен достъп до лицето при спиране или други ситуации.

Този тип каска за мотор представлява вид шлемове, които имат възможност за движение на горната част (челото и лицето),което позволява на каската да бъде носена като цяло или да бъде отваряна за по-голямо удобство. 

Характеристики на модуларните каски

Ето някои от основните характеристики на модуларните каски за мотор:

Вдигаща се горна част

Модуларната каска има механизъм, който позволява на челото и лицето да се отворят, обикновено чрез панти или друг подобен механизъм. Това предоставя възможност за бързо и лесно отваряне и затваряне.

Множество позиции за заключване

 Механизмите за отваряне на модуларните каски обикновено имат множество позиции за заключване, което позволява на моториста да регулира степента на отваряне в зависимост от конкретните нужди и условия.

Интегриран визьор

Много каски идват с вградени визьори, които могат да бъдат използвани като защита от слънцето или вятъра. 

Добра вентилация

Модуларните каски обикновено са проектирани с добра вентилация, която осигурява добра циркулация на въздуха. Това помага да се предотврати запотяването и поддържа комфорта.

Материали с високо качество

Модуларните каски се произвеждат от здрави и леки материали, като поликарбонат или композитни материали, които предлагат добра защита и комфорт.

Системи за закопчаване

Каските обикновено разполагат със системи за закопчаване, които осигуряват стабилно прилягане на каската върху главата на носителя.

Съответствие на стандартите за безопасност

Всяка отваряема каска трябва да отговаря на определени стандарти за безопасност, за да осигурят адекватна защита при евентуални падания или сблъсъци.

Отварящи се каски - за кого са подходящи 

Отварящите се модели са подходящи за различни мотористи и различни ситуации.

Ето за кого са особено подходящи:

  • Градски мотористи - Модуларните модели са удобни за градски условия, където честите спирания и стартирането могат да направят отварянето и затварянето на каската удобно и бързо. Те предоставят възможност за лесен достъп до лицето, което може да бъде полезно при комуникация с околните или при използване на смартфон или интерком система.
  • Туристи на мотори - Мото каска, подходяща за тези, които обичат дълги пътувания - предоставят удобство за консумация на храна и напитки, както и за почистване на очилата без да се налага да се свалят напълно.
  • Любители на скутер и градско каране - Шофьорите на скутери и мотори с по-ниски скорости често имат нужда от често спиране, като например на светофари. Flip Up каските предоставят удобство при тези условия.
  • Инструктори по мотоциклетизъм - За инструктори, които често се налага да дават инструкции и комуникират с учениците си, този тип мото каски предоставят лесен достъп до лицето.

Защо да купите модуларна каска от BobiMX

Покупката на модуларна каска от нашия специализиран магазин ви осигурява експертно консултиране: Нашият персонал, който е добре запознат с продуктите и може да ви предостави професионални съвети относно избора на правилната каска за вашите нужди и предпочитания.

В магазина ще намерите голямо разнообразие от модели и марки, което ви дава възможността да изберете този каска и аксесоари за своята мото екипировка, които точно да отговарят на вашите изисквания.

Ние предоставяме добра гаранция и обслужване след покупка, което може да бъде полезно при евентуални проблеми с продукта.

Често задавани въпроси

Колко тежка е модуларната каска спрямо другите типове каски?

Теглото може да варира в зависимост от марката и модела. Обикновено те са малко по-тежки от стандартните интегрални каски поради дизайна с две части.

Как се затваря и отваря вторичната част на модуларната каска?

Безопасното заключване и отваряне на вторичната част обикновено става чрез механизъм, който може да бъде управляван с една ръка. Някои модели предлагат бърз и лесен начин за превключване между режимите.

Мога ли да използвам комуникационни системи с модуларната каска?

Да, много модели имат вградени или допълнителни места за поставяне на комуникационни системи, като слушалки и микрофони.

23
продуктa
Изглед
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
S
M
L
XL
XXL
Цвят
черен
син
червен
бял
сив
жълт
Марка
Acerbis
Airoh
Shark
Колекция
Evo ES
Evo GT
Mathisse
Rev 19
Serel
Specktre
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени