120
продуктa
Изглед
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
S
S/M
M
L
L/XL
XL
XXL
3XL
Цвят
черен
оранжев
син
червен
сив
жълт
розов
Марка
100%
Acerbis
Alpinestars
Bering
FXR
Leatt
Progrip
Колекция
4010
Adventure
Airmatic
Bakundu
Boogie
Brisker
Carbon G 3.0
Clutch
Cognito
Cold Cross
Copper
Cortex
GPX 4.5
Hydromatic
ITrack
Kelly
MX WP
MX X-H
MX X-P
MX1
MX2
Planet
R-Core
Raid
Razzer
Reflex
Ridecamp
Ridefit
Rift
S-Max
SMX-1
SMX-Z
SP-2
SP-5
SPX
Score
Sling MX
Transfer
Walshe
X-Enduro
X-Flex
Zayane
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени

Каква е ролята на ръкавиците като елемент от мото екипировката?

Ръкавиците, като част от вашата мото екипировка имат няколко важни функции и роли:

 • Защита

Те предоставят защита на ръцете от вятър, студ, дъжд и други атмосферни условия. Освен това те играят роля в предпазването на ръцете при падане или при контакт с асфалта.

 • Безопасност

Много ръкавици за мотор са оборудвани с усилени зони, като протектори и панели от устойчиви на износ материали, за да предпазят ръцете от наранявания при инциденти.

 • Комфорт

Добрите ръкавици за мотор осигуряват максимално удобство по време на каране. Те трябва да са дишащи, гъвкави и да осигуряват достатъчна свобода на движение.

 • Сцепление

Често имат подплатени длани, което подобрява сцеплението с дръжките на кормилото и контролите.

 • Стил и индивидуалност

 Те могат да бъдат стилни и да изразяват индивидуалността на моториста. Те могат да бъдат направени от различни материали, в различни цветове и дизайни.

Основни характеристики на ръкавиците за мотор

Видове ръкавици според предназначението

 • Летни ръкавици - Тези ръкавици са предназначени за употреба през топлите месеци и обикновено са изработени от дишащи материали, като мрежест плат.Предлагат добра вентилация по време на горещи условия.
 • Зимни ръкавици - Те са подплатени с отопляващи материали, като например термоизолация. Осигуряват топлина и защита от студа.
 • Спортни ръкавици - Този тип ръкавици са предназначени за мотокрос и агресивно каране. Обикновено са подплатени и имат усилени зони за защита на ръцете при евентуално падане.
 • Туристически ръкавици - Те са проектирани за дълги пътувания и предлагат комбинация от защита и комфорт. Могат да бъдат водоустойчиви и да включват различни технологии за подобряване на комфорта.
 • Класически / Крузър ръкавици - Подходящи за мотоциклетисти, каращи крузъри или класически мотори. Обикновено са кожени ръкавици и могат да включват декоративни елементи.
 • Триал/Офроуд ръкавици - За мото ентусиасти, които предпочитат офроуд каране или триал. Те са леки и гъвкави, за да осигурят свобода на движение.
 • Градски / Ежедневни ръкавици - Подходящи за градска употреба и ежедневно каране. Могат да бъдат стилна и функционална част от вашите мото аксесоари.

Материали използвани за изработване на мото ръкавици

Те могат да бъдат направени от различни материали, като комбинират различни тъкани и технологии, за да осигурят оптимална защита, комфорт и функционалност. Ето някои от често използваните материали:

 • Кожа - Кожата е един от най-популярните материали за изработка на ръкавици за мотор.
  Предлага отлична издръжливост и защита. Използва се козя, агнешка или телешка кожа.
 • Текстил - Текстилните ръкавици са леки и обикновено по-дишащи от кожените. Могат да бъдат направени от водоустойчиви материали. При някои модели се използват напречно и продължително разтегливи тъкани за повишена гъвкавост.
 • Неопрен - Неопренът се използва за подплата на ръкавици, осигурявайки топлина и удобство. Този материал също така може да предостави добро сцепление и защита от вода.

Дизайн на мото ръкавиците

Дизайнът за мото ръкавиците може да варира значително в зависимост от марката, модела, стиловете каране и предпочитанията на мотористите. 

Много ръкавици идват в различни цветове и десени. Те могат да бъдат едноцветни, комбинирани с контрастни акценти или декорирани с графика и лога на производителя.

Известните марки обикновено поставят своите лога и брандинг на видни места, като например на горната част на ръкавиците или върху лепенките.

Дизайнът може да включва системи за закопчаване, велкро или ластик за по-добро прилягане и регулиране.

Използването на различни цветове, панели и материали в различни зони може да добави уникален стил. Текстурите за пробляскване, шевове и релефни елементи могат да придадат уникален визуален ефект. Допълнителни декоративни елементи като шевове, бродерии или принтове могат да добавят индивидуалност.

За по-добра видимост нощем, някои ръкавици включват рефлективни елементи или ленти.

Някои модели могат да включват технологични детайли, като сензорни екрани за използване на смартфони без изваждане на ръката.

При избора на дизайн на мото ръкавиците, мотористите обикновено се ориентират не само към стила, но и към функционалността и защитните характеристики на продукта.

Закопчаване, каишка за китката или маншети да изберем за ръкавиците за мотор?

Изборът зависи от предпочитанията на моториста и характеристиките, които той или тя търси в екипировката.

Закопчаването може да бъде лесно и бързо за поставяне и сваляне. Позволява по-голяма регулируемост за поддържане на подходящото прилягане. Някои мотористи предпочитат по-плътния и плосък профил, който предлагат каишката за китката или маншетите.

Каишката осигурява здрава и сигурна фиксация около китката. Някои мотористи могат да намерят каишките по-ограничителни, тъй като те могат да предпочитат по-свободен дизайн около китката.

Маншетите предпазват ръката от студ и вятър, предоставяйки по-добра изолация. Те могат да бъдат по-трудни за поставяне и сваляне в сравнение с другите възможности. Маншетите се явяват по-непрактични за употреба при топли условия.

Велкро (лепенки) са лесни за регулиране и използване. Позволяват на моториста да променя степента на стегнатост спрямо индивидуалните си предпочитания. Недостатък на велкро е, че се износва с времето и че се се залепва за други текстилни части от облеклото.

Ципът е бърз и лесен начин за поставяне и сваляне на ръкавицата. Единствено усложнение е, че изискват поддръжка, за да се предотврати блокирането им.

Видове ръкавици за мотор според дължината им

Мото ръкавиците се предлагат в различни дължини, като дълги и къси варианти. Изборът между тях зависи от предпочитанията на моториста и конкретните условия на каране. Вотът по-долу предоставя информация за дългите и късите мото ръкавици:

 • Дълги мото ръкавици

Покриват цялата ръка, включително китката и част от предлежащата част на предмишницата. Предоставят повече защита на ръката при падане или в различни климатични условия. Подходящи за по-студени временни периоди, когато е необходима по-голяма изолация.
Дългите мото ръкавици могат да включват протектор и подсилени зони, екстра защита на съставите и други технологии за безопасност. Подходящи за мотористи, които търсят по-пълна защита и комфорт.

 • Къси мото ръкавици

Позволяват по-голяма свобода на движение и улесняват управлението на мотора. Подходящи за топли дни и летни условия, когато е необходимо по-добро охлаждане. Поставят се и се свалят по лесно.

Късите ръкавици предоставят по-голяма гъвкавост и чувствителност на пръстите. Идеални за спортно каране или каране в градска среда. Поради дължина, късите ръкавици осигуряват по-добра вентилация, която прави удобно карането в горещи условия.

Изборът между дълги и къси мотоциклетни ръкавици зависи от индивидуалните предпочитания на моториста и от условията, в които ще се използват. Мнозина мотористи притежават и двете варианта, за да се адаптират към различни ситуации и атмосферни условия.

Водещи фирми производители на мото ръкавици

На пазара има много производители на мото ръкавици, предлагащи различни модели, стилове и технологии. Някои от водещите и популярни марки в този сегмент, предлагани в мото магазин BobiMX са:

 • Alpinestars - Известни с високото качество и иновациите в областта на мото екипировката, включително ръкавици.
 • Dainese - Италианска марка, известна с високото качество на своите мото екипировки и модерни дизайни.
 • REV'IT! - Холандска компания, която се фокусира върху съчетаването на стил и функционалност в своите мото ръкавици.
 • Icon - Популярна американска марка, предлагаща разнообразни стилове и дизайни на ръкавици, подходящи за различни видове каране.
 • RST - Британска марка с дългогодишен опит в производството на мото екипировка, включително ръкавици за различни стилове.
 • Spidi - Италиански производител с високостойни продукти, предназначени за мотористи с високи изисквания към защитата и комфорта.
 • Five Gloves - Френска компания, специализирана в производството на мото ръкавици с различни технологии и стилове.
 • Knox - Британски производител, фокусиран върху иновации и високи стандарти за защита в своите мото ръкавици.