778
продуктa
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
22.2mm
28.6mm
Цвят
черен
оранжев
син
червен
зелен
бял
сив
жълт
Kevlar
прозрачен
златист
сребрист
розов
Марка
Acerbis
All Balls
Ariete
Cycra
DRC-Zeta
Husqvarna
KTM
Motion Pro
Moto-Master
Progrip
ProX
Puig
Renthal
RFX
Scar
X-Grip
X-Trig
Колекция
7/8" - 22.2mm
708
709
788
794
795
801
8188
Cyclon
Dual Series
Fatbar
Hi-Tech Basic
K-Future
Linear
Original Series
Probend CRM
Rally Profile
Ram VX
Stealth Primal
Tapered Series
Twinwall
Ultra Probend CRM
Ultra Probend HCM
Uniko ATV
Unity ASP
Vulcan
X-Elite
X-Factor
X-Factory
X-Ultimate
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени

Кормилна система на мотора

Кормилната система на мотоциклета играе ключова роля за управлението и маневрирането на мотора. Ето някои от важните аспекти на кормилната система на мотоциклета:

  1. Кормило: Кормилото представлява частта, която мотористът държи, за да управлява посоката на мотора. То се състои от две ръкохватки, които се въртят наляво и надясно, което променя посоката на мотора. Кормилото трябва да бъде здраво, без вибрации и добре настроено.

  2. Рамка и Вилка: Кормилната система е свързана с рамката на мотора и предната вилка. Рамката предоставя структурна поддръжка на кормилото и мотора като цяло, а предната вилка позволява на предното колело да се наклонява и завива.

  3. Лагери и Оси: Лагерите и осите, по които се върти кормилото, трябва да бъдат поддържани в добро състояние, без износване или замърсяване. Те осигуряват плавно и лесно въртене на кормилото.

  4. Ръкохватки: Ръкохватките са част от кормилната система, към които мотористът прилага сила и контрол. Те трябва да предоставят добро сцепление и комфорт по време на управление.

  5. Вериги и Кабели: Кормилната система включва и кабели и вериги, които свързват ръкохватките с кормилото и другите компоненти на мотора. Те трябва да бъдат поддържани в добро състояние и регулирани правилно.

  6. Регулиране на Кормилото: Важно е да бъде правилно регулирано кормилото, за да се осигури стабилно управление и да се предотвратят вибрации и "шимми" (неустойчивост при висока скорост).

  7. Проверка и Поддръжка: Редовната проверка и поддръжка на кормилната система са от съществено значение. Това включва смазване на лагери и контролни точки, регулиране на кабелите и веригите, както и замяна на износени или повредени компоненти.

  8. Защита и Безопасност: Важно е да се грижите за кормилната система, тъй като нейни повреди или неизправности могат да доведат до опасни ситуации на пътя. Бъдете внимателни и регулярно проверявайте кормилната система, за да гарантирате безопасността си по време на каране.

Познаването и грижата за кормилната система на мотоциклета са от съществено значение за безопасното и удовлетворително управление на мотора.