276
продуктa
Изглед

Носенето на каска за мотор по време на каране на мотоциклет е от критично значение и е наложително по закон в много държави. Това не е просто правило, но необходимост, която осигурява множество предимства и защитава живота и здравето на мотоциклистите.

Мотоциклетната каска е един от най-важните елементи от мото екипировката и към избора ѝ трябва да се подходи с много внимание.

Производителите на най-добрите каски за мотор и мото екипировка не само отдават значение на функционалността и безопасността на продукта, но също така следят и стиловете и дизайните, за да отговарят на предпочитанията на мотоциклистите, които ги използват.

Как да изберем мото каска?

Някои от ключовите фактори, които трябва да се имат предвид са здравината, марката, сертификат и стандарти за безопасност, удобството и предпочитанията относно дизайна. На пазара има голямо разнообразие от модели и марки каски.

За правилен избор на каски за мотор или скутер трябва да се съобразим с някои антропометрични данни. Съществуват три различни форми на главата: продълговата, средна и овална. Добре е да определим точната форма и да измерим обиколката на главата си а, за да уточним размера, който да потърсим в магазина.

Каската не трябва да е твърде стегната или свободна и трябва плътно да прилепва на главата. Също така не трябва да ограничава видимостта по време на шофиране. След уточняване на размера, следва по-сложният избор на каска, който преминава примерно през някои от следните критерии:

Каски за мотор - видове

Интегрална (Full Face) мотоциклетна каска

Цялостна каска, която сигурява най-добра защита на главата и се счита за най-безопасните каски; осигурява сигурна защита освен на цялата глава, а и на лице и на брадичка, а това е ключова характеристика за безопасност.

Цяла каска

каска за мотор

Отварящи се каски (Open Face)

Отварящите се каски или ¾ каски защитават цялата глава, но брадичката остава незащитена. 

Open Face или отворена каски са популярни сред ездачите на крайслери, скутери, туристически мотори, тъй като лицето е открито и се усеща вятъра и скоростта.

Каски тип „канче” или половин каски

Осигуряват защита единствено на горната част на главата и ушите. Тези каски не да гарантират голяма безопасност.

Предимство е, че са отворени, ретро и изглеждат секси и позволяват вятъра да брули лицето.

Flip - up (Модуларни каски)

Мото каска, която е подходяща за хора, които търсят съчетание между удобство и практичност; тя е комбинация между full face и open face. 

Със своята“челюст”, която се вдига нагоре, тази каска предлага мултифункционалност. Недостатъците ѝ са, че тежи повече от другите каски, осигурява ниска шумоизолация, а наличието на отваряща се част намалява нейното ниво на защита.

мото каска

Кросова каска за офроуд (мотокрос каска)

Този вид кросова каска е предназначена за предпазване от евентуално попадане на кал върху лицето на моториста, а пък издължената и долна “челюст" и вентилационни отвори позволява по-добро дишане.

Кросовите каски се предлагат обикновено без визьори, като към тях може да се добавят защитни мотокрос очила.

каски за мотор

Dual Sport (ендуро мото каска)

Каски Dual Sport са хибриден вариант между крос каска и Full Face. Също като шлемовете за офроуд те имат издължена брадичка за по-добра вентилация, но шумоизолацията им е по-добра в сравнение с крос каските и по-лоша от тази на интегралните каски. Имат козирка като офроуд каските, но имат и визьори като интегралните каски.

Този вид мото каски с шлем са проектирани така, че да могат да осигуряват комфорт и протекция и при езда в града или по магистралите и при езда по неравни, черни пътища.

Dual Sport са предпочитани за мотокрос и ендуро ентусиасти, които обичат предизвикателствата и по-високите скорости.

Предлагаме и други продукти като: детски каски, спортни каски, туристически каски, каски за скутер с максимална защита и всички акасесоари за тях

Кои са най-популярните марки каски за мотор?

На пазара има много утвърдени и популярни марки мотоциклетни каски, които се отличават с високо качество, иновации и дългогодишен опит в индустрията. 

Предпочитанията за марка могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди, стилове и предпочитания на мотоциклистите. Ето някои от най-популярните производители на мотоциклетни каски:

  • Shoei - японска марка
  • Arai -  японска марка
  • AGV - италианска марка
  • Bell -  американска
  • HJC - корейска марка
  • Nolan -  италианска марка
  • Schuberth -  германска марка
  • Shark - френска марка

Защо да се доверите на BobiMX.com при избора на каски за мотори

В нашия магазин можем да ви предложим всичко, от което един моторист се нуждае, за да е напълно защитен по време на езда! Свеки артикул е проверен и с високо качество. Независимо

В нашия онлайн магазин BobiMX.com ще откриете богата гама от качествени каски за мотор на конкурентни цени.

Ние в BobiMX.com говорим на вашия език и можем не само да ви предложим точно това, от което имате нужда, но и да ви дадем професионален съвет при избора!

Прочетете още
Прочетете по-малко
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
XS
S
S/M
MS
M
L
L/XL
XL
XXL
XXS
Цвят
черен
оранжев
син
червен
зелен
карбон
бял
сив
жълт
прозрачен
светло опушен
тъмно опушен
златист
кафяв
розов
лилав
Марка
Acerbis
Airoh
Alpine
Bering
FXR
Leatt
Shark
UFO
Колекция
Aviator 3
Aviator Ace
Aviator Ace 2
City Cruiser
Clutch Evo
Commander
Commander 2
Connor
D-Skwal 2
D-Skwal 3
Evo ES
Evo GT
Firstway 2.0
Flip
Flip FS-606
GP550 S
GPX 4.5
Helios
Impact Carbon
Mathisse
Matryx
Nano
Profile 4
Profile 5
Race-R Pro
Rev 19
Ridill
Ridill 2
SP Club
Serel
Skodela
Skwal 2
Skwal i3
Spark
Spartan GT
Spartan GT Pro
Spartan RS
Specktre
Steel Carbon
Strycker
Twist 2.0
Twist 3
Valor
Varial RS
Wraaap
Wraap
X-Pro VTR
X-Track VTR
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени