27
продуктa
Изглед

Добре дошли в света на детските мото крос приключения! Подготовката на вашия млад моторист за една невероятна експедиция из трасета изисква правилна екипировка, която да осигури неговото удобство, защита и стил.

Нашата селекция от екипировка за деца запленени от мотоциклетния спорт предлага най-високо качество на материали и дизайн, създадени специално със запазени мерки за малките състезатели. От каски до ботуши, от мото ръкавиците до защитни облекла, всяко парче е внимателно избрано, за да осигури максимална безопасност, без да компрометира стила.

Как да изберете детската екипировка за мотор?


Уважаеми родители, вие трябва освен да купите мечтаното ATV или мотор на своя малчуган, но и да осигурите и възможно най-доброто за неговата сигурност.

За целта е необходимо да отделите време за проучване на производителите и да проучите мнения на хора, които вече са се сблъсквали с този проблем.

Ние от онлайн магазин bobimx.com, можем да ви предложим голямо разнообразие от продукти на водещи производители на детска мото екипировка и да отговорим на всички ваши въпроси и изисквания свързани с избора на най-доброто за вашето дете

Какво представлява и какво включва мото екипировката?


Обяснено съвсем накратко, екипировката за мотор е съвкупност от специализирани облекла и аксесоари, специално проектирани и разработени да защитават моториста от възможни рискове по време на езда.

Детската екипировка за мотор включва:

  • Детска каска за мотор;
  • Детски мотокрос ръкавици;
  • Детски мото ботуши;
  • Детски панталони;
  • Детски протектори.

Каска

Предпазва детската глава от контузии и тежки наранявания и с нея в никакъв случай не бива да правите компромиси.

По възможност, избирайте крос шлема заедно с младия моторист и от физически магазин за да установите точния размер и дали осигурява необходимия комфорт.

Външната обвивка на каската трябва да е здрава и устойчива на удари. Препоръчително е материалите, от които е изработена да са ABS, въглеродни влакна или поликарбонат. Меката, поглъщата ударите обвивка е от голямо значение за детските каски, тъй като трябва да предпазва главата на моториста от удари.

 При покупка на детския шлем се спирайте на каски с тегло по-малко от килограм, тъй като те не натоварват мускулите и гръбнака. Мотокрос каската трябва да осигурява много добра вентилация. 

Мото крос очила

Крос каските нямат визьори и единственият начин да предпазите очите на младия моторист по време на каране е като му осигурите защитни мотокрос очила. Те задължително трябва да имат вентилационни отвори за отвеждане на влагата (анти мъгла) за да не се замъгляват. Изберете очила, които предпазват очите от пълния спектър на вредни UV лъчи.

Едни от най-добрите модели детски очила, осигуряващи перфектна видимост са направени от материали като полиуретан или акрил, а формата им е удължена. За по-голямо удобство е необходимо да имат система за отстраняване на замърсяването и да са с широки ленти, които се закрепват стабилно върху каската.

Ботуши

Проектирани така, че да могат да осигурят максимално обезопасяване на краката на моториста. Моделите са подсилени в областта на пръстите, петите и прасците, предлагат се максимална дължина и разполагат с допълнителни вътрешни подложки за още по-голяма сигурност.

Висококачествените модели детски ботуши за мотокрос се изработват от телешка кожа, която се комбинира с високотехнологични синтетични материали, които предпазват от удари или изгаряния в областта на прасците.

Всички крос ботуши от висок клас разполагат с пластини и вътрешни подложки в областта на пръстите, петите и прасците, които осигуряват тези части на краката. Снабдени са и с подходяща система за закрепване и регулиране на катарамите

Ръкавици

Предпазват ръцете му от наранявания, появата на мазоли и най-вече намаляват вибрациите от кормилото на мотора.

Спрете се на ергономични модели, които се изпълняват от дишащи материи, които не затрудняват движенията на младия моторист, да имат допълнителни защитни подложки, да осъществяват добра вентилация, да се закопчават удобно и стабилно и да са допълнително защитени от клони и отломки.

Тениски и панталони 

Правилата на мотокроса изискват състезателите да са облечени със подходяща мото екипировка по време на тренировки и състезания. Висококачествените облекла обикновено се изработват от синтетични полиестерни материи, които дават възможност за много добра вентилация на детското тяло.

Повечето модели облекла са снабдени с допълнителни подложки в областта на бедрата и са с допълнително подсилени в зоните на триене с мотора. Използвани са и материали и протектори, предотвратяващи изгаряния в областта на прасците.

Броня (нагръдник)

Като високо рисков спорт, при който паданията не са никак редки, пълната броня е повече от задължителни за децата. Тя може да предпази малките от тежки контузии и наранявания в областта на гърдите и гърба.

Качествените нагръдници (брони) имат следните характеристики:

  • Изработени са от еластични дишащи материи и осигуряват комфорт и свобода на движенията на детето 
  • Имат допълнителни защитни вложки, които могат да се свалят и протекторни панели изработени от висококачествен здрав полимер, 
  • Разполагат с вентилационни отвори, които осигурят много добра вентилация на тялото на детето.
  • Протекторни налакътници и наколенки

Този вид протектори са задължителен елемент за всички спортове на колела. Препоръчително да обърнете внимание дали моделите са предназначени специално за мотокрос и дали могат да осигурят висока защита и комфорт на децата по време на тренировка или състезание.

Защо да купите от онлайн магазин bobimx.com?

Ние разбираме прекрасно, че сигурността на детето по време на каране е на първо място и подхождаме сериозно към това.

Предлагаме само качествена мото екипировка за деца на марките за облекла: 100%, Acerbis, FXR, Progrip и Thor и за протектори; Acerbis, Alpinestars и Leatt с голям избор на модели и цветове.

При нас ще намерите търсените артикули в широк диапазон на размери и цени. 

Прочетете още
Прочетете по-малко
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
XS
S
M
L
XL
XXL
22
24
26
28
Цвят
черен
оранжев
син
червен
зелен
жълт
Марка
100%
Acerbis
FXR
Progrip
Thor
Колекция
4009
Airmatic
Brisker
Clutch
Clutch Pro
Podium
Pulse
Reflex
S20Y
Stretch Pro
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени