26
продуктa
Изглед
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
S
M
L
XL
XXL
3XL
Цвят
черен
оранжев
син
червен
сив
Марка
Acerbis
Alpinestars
Bering
FXR
Leatt
UFO
Колекция
Astro
Bakundu
Cold Cross
Diskor
Enduro One
Gravity
Kaloway
RX-3
T-Jaw
T-SPS
Taiga
X-Duro
X-Trail
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени

Защо да купим яке за мотор

Когато карате мотора, може да го правите с обикновено яке, но мото якетата са на съвсем друго ниво. Те са изработени от висококачествени материали като дебела кожа, обикновено телешка. Ролята на якетата за мотор е да предпазят тялото от вятър, дъжд и насекоми.

Освен това, те включват протектори на раменете, лактите, гърба и гърдите, които са от съществено значение при евентуален инцидент. Ако якето ви не включва тези протектори, то поне трябва да има специално предназначено място за тях.

За осигуряването на отличната мото екипировка, неизменно трябва да подберете и подходящо мото яке. На този избор трябва да се гледа не просто като на моден артикул, а и като част от защитната мото екипировка. Ако е дошло времето да избирате ново мото яке, ние от BobiMX ще ви съдействаме да го направите!

Видове мото якета

Най-общо те се разделят на мъжки и дамски, кожени и текстилни, обиновени и подсилени. 

Най-важните характеристики при избора на мотокрос и мото якета

За да направите правилния избор на яке за мотор, следва да съобразите:

Удобство и функционалност на мото якетата

На първо място е комфортът. Някои якета за мотор могат да включват различни допълнителни функции като няколко външни джоба, цип за вентилация, подплата с термо за студено и топло време, протектор за гръб и други. Важно е закупеното яке да ви стои добре и да се чувствате удобно, докато карате мотора си.

Разлините модели мото якета се проектират и произвеждат, така че да отговарят на нуждите на моториста. Това означава, якето трябва да ви предлага отлична функционалност по отношение на високия клас по време на каране. 

Материал

Мото якето обикновено се изработва от най- висококачествени кожени и текстилни материали. Предложенията ни за текстилно мото яке включват и добавени водоустойчиви и ветроустойчива мембрана за да осигури добра защита в случай на дъжд, вятър и студ.
 
Кожено яке за мотоциклет - класически избор сред мото любителите, тъй като неговото високо качество и непропускливост и издръжливост са отлично познати.
 
Независимо на какъв от предлаганите модели и марки якета ще се спрете, можете да сте сигурни, че предлаганите продукти в категорията яке за мотор се изработват с нужното внимание и по технология, която гарантира тяхната здравина и устойчивост. 

Допълнителна защита

Някои от предлаганите модели мотокрос и мото якета разполагат с протектори за най-чувствителните зони, които могат да пострадат при инцидент при карането на мотор - като лакти и рамене, областта на гърба или гърдите. Тяхната функция е да се предпази тялото в случай на сблъсък. 

В зависимост от видът на мотора, всяко яке за мотоциклети се класифицира по следния начин:

  • Якета за туристически мотор;

  • Якета за пистов мотор;

  • Якета за кросов мотор.


Яке за мотоциклет от BobiMX

В случай че търсите качествено мотокрос и мото яке, което ще ви предложи високо ниво на защита, уникален стил и най-добри цени, BobiMX е вашият онлайн мото магазин. Изберете мото яке изработено от кожа или текстил в желания дизайн и размер от нашите предложения.

Често задавани въпроси

Как да избера правилното мото яке за мен?

За да изберете правилното мото яке, трябва да обърнете внимание на няколко фактора като материал, размер, защита и стил. Дамските и мъжкитемоторни якета от кожа или текстил са популярни избори, като следва да вземете предвид нуждите си и предпочитанията за комфорт и безопасност.

Какви са важните протектори за мотоциклетни якета?

Защитата е ключов аспект при избора на мото яке. Протекторите за гърба, раменете и лактите са от съществено значение за вашата безопасност по време на каране с мотор. Уверете се, че якето ви има CE сертифицирани протектори, които осигуряват нужната защита.

Как да поддържам мото якето си от кожа?

Всяко кожено мото яке изисква специална грижа за да запазят красивия си вид и функционалност. Използат се специални препарати за неговата поддръжка.