12
продуктa
Изглед
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Цена
Категории
Размер
S
S/M
L/XL
Цвят
черен
син
червен
зелен
жълт
Марка
Acerbis
FXR
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени

Какво е маска за мотор/боне

Бонетата за каска са важен аксесоар за мотоциклетистите, осигуряващ допълнителен комфорт и защита по време на каране. Носи се под каската и предлага допълнителен слой мекота между нея и главата.

Мотористите често използват този специализиран аксесоар в своята мото екипировка по няколко причини, но най-вече за защита и обща безопасност по време на каране.

Главата е една от зоните, която отделя най-много топлина при физически натоварвания, но е особено чувствителна към студ.

Основното предназначение е да спира вятъра, да осигури разсейването на топлината, за да не предизвиква прегряване или овлажняване на главата.
При избора на боне за каска, е важно да се обърне внимание на материалите, от които е изработена - направени са от материали и технологии, които да осигуряват комфорт и безопасност при каране. Те предотвратяват плъзгането на каската и допринасят за по-плътното й прилягане на главата.

Този допълнителен аксесоар можете да се намери в различни варианти - да прилича на ски маска (цялата глава и шията са покрити, а единствените отвори са около очите и устата), да прилича и на типично боне (поставя се само на горната част на главата), а може да е точно като маска (поставя се на устата и се завързва отзад).

Как да изберете мото боне?

Три са основните фактори, на които трябва да се обърне внимание при избор на мото маска:

 • Mатериал

Основните материали, от които се изработват маските са памук, вискоза, синтетика. Синтетичните материи са по-практичен и по-евтин вариант, а естествените са по-хигиенични и приятни на допир. Избраният материал е въпрос на личен избор, но по-важно е той да е подходящ за сезона и да не предизвиква дразнене или алергични реакции.

 • Размер

В зависимост от марката и модела, размерите на бонетите могат да варират. Всяка марка може да има свои уникални размери, затова винаги е добре да проверите размерната таблица, предоставена от производителя. Измерете обиколката на вашата глава в най-широката част на челото. Този размер обикновено се използва за определяне на правилния размер на бонетата.

Някои бонета могат да имат еластични материи или да се стягат с помощта на връзки. Ако предпочитате по-плътно прилягане, можете да изберете по-малък размер.

За да бъде ефективна маската, тя трябва да обгръща добре главата и да е точно по мярка.

 • Дължина

Ако мото маската е тип, който покрива цялата глава, лицето и шията, когато я поставите, долната ѝ част трябва да покрива добре шията, без да се гърчи под дрехите ви.

Изборът на мото боне зависи и от някои други фактори, като собствен стил, сезон на езда, допълнителни защитни свойства и т.н.

Разнообразието на мото маски позволява съобразно собственият вкус се избират дизайна, цвета и декорацията им. Ако планирате да използвате бонето при слънце, може да бъде полезно да изберете модел с UV защита. Предлагат се бонета, предназначени специално за зимни или летни условия.

Ето някои характеристики и предимства на мото маските:

 • Маската за мотор предоставя защита на лицето от вятъра, праха, камъни и насекомите, които могат да бъдат изключително неприятни при каране на високи скорости.
 • В студени условия мото маската може да предложи допълнителна топлина, като предпазва лицето от студения въздух.
 • Налични са в различни дизайни и цветове, което позволява на мотористите да изразяват своя стил и индивидуалност.
 • Проектират се така, че да бъдат удобни и да пасват под каската, като осигуряват свобода на движение и комфорт при носене.
 • Някои модели маски могат да включват вентилационни отвори, които предотвратяват запотяване на очите при наличие на очила и осигуряват по-добра циркулация на въздуха.
 • Изработват се обикновено от устойчиви на вятър материали, като неопрен, памук или полиестер.
 • Много от тези маски са компактни и могат лесно да се сгъват или съхраняват, когато не се използват.

Популярни марки бонета за мотори

 • Ergodyne: Този бранд предлага разнообразие от продукти за лична защита, включително мото бонета с различни дизайни и технологии.
 • ZANheadgear: Известен с широка гама от аксесоари за мотористи, включително различни стилове и дизайни на бонети.
 • Balaclava: Този термин се използва обикновено за мото бонети, които покриват цялото лице и глава. Различни марки предлагат балааклави с различни материали и дизайни.
 • Under Armour: Известен с технологично напреднали спортни облекла, Under Armour предлага и мото бонети, които могат да предоставят комфорт и защита.
 • Alpinestars: Този бранд е известен в света на мото облеклото и аксесоарите. Предлага бонети и други аксесоари за мотористи.
 • BILT: Специализирана в мото облекла и екипировка, BILT предлага различни стилове и дизайни на мото бонети.
 • Fox Racing: Популярна марка сред мото и BMX ентусиастите. Предлага разнообразни мото аксесоари, включително бонети.
 • Klim: Познати с висококачествените си мото облекла и аксесоари, Klim предлага и различни модели на бонети за мотористи.

Защо да се доверите на BobiMX.com

Ние от мото магазин BobiMX сме на пазара, за да предложим на нашите потребители качествени продукти на достъпни цени . Ние вярваме във връзката между мотоциклетиста и неговия байк, затова предлагаме богато разнообразие от продукти, които подчертават индивидуалността на вашия стил.

BobiMX се гордее със своята ангажираност към качеството. Нашите продукти са подбрани с грижа, за да задоволят нуждите на всеки мотоциклетист, независимо от предпочитанията му.

При нас получавате не само качествени аксесоари и екипировка, но и персонализирано обслужване, готово да отговори на вашия въпрос и да ви насочи към най-подходящия продукт за вас.

Нашата мисия е да направим онлайн пазаруването лесно, като предоставим ясна информация и уверение в качеството на нашите стоки. Заложете на BobiMX и ще се насладите на сигурност, стил и удовлетворение от вашия покупки.

Търси гуми Търси части