Маслени филтри за мотор - кога се сменят?

Интервалите за смяна на масления филтър на мотоциклета могат да варират в зависимост от производителя на мотоциклета, модела и типа на маслото, което използвате. Обаче общо взето, масленият филтър на мотора се сменя на приблизително всеки 5 000 до 10 000 километра.

Важно е да се обърне внимание на указанията на производителя на мотоциклета и масленото му ръководство, тъй като тези инструкции са най-добрият източник за определяне на точния интервал за смяна на масления филтър за вашия мотоциклет. Някои производители може да препоръчват по-къси или по-дълги интервали в зависимост от конкретния модел и мотор.

Смяната на масления филтър е важна част от редовната поддръжка на мотора и помага за поддържане на двигателя в добро работно състояние и за удължаване на неговия срок на експлоатация. При смяната на масления филтър се препоръчва също да смените и маслото в двигателя, за да се осигури най-добрата защита и производителност на мотора.

Цените на маслените филтри за мотоциклети?

Цените на маслените филтри за мотоциклети могат да варират значително в зависимост от марката, модела и типа на мотоциклета, както и от производителя на маслените филтри. Освен това, цените също могат да зависят от качеството и спецификациите на филтъра. В цената може да влияе и местоположението на магазина или търговеца.

Обаче, за ориентир, стандартните маслени филтри за мотоциклети често се продават в ценови диапазони между 7 и 20 лева или повече, в зависимост от горепосочените фактори. Някои специални или висококачествени маслени филтри могат да бъдат по-скъпи.

Препоръчително е да използвате маслени филтри от утвърдени и уважавани марки, тъй като те обикновено предлагат по-добро качество и надежност. Също така, следва да се съобразите с препоръките на производителя на мотоциклета за избора на маслен филтър и регулярно да го подменяте, за да поддържате двигателя в оптимално работно състояние.


23
продуктa
Изглед
Филтри
Марка
Цена
Категории
Марка
ISON
Meiwa
Twin Air
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени