Изборът на качествена мотоциклетна каска е критичен за безопасността и комфорта на всеки моторист. Винаги следва да се инвестира в такава, която отговаря на стандартите за безопасност и на индивидуалните нужди и предпочитания.

При падане, главата на моториста често е най-уязвимата част от тялото. Качествените кросови каски предпазват от потенциално тежки травми, предизвикани от контакт с твърди повърхности и са важна част от всяка мото екипировка.

Много мотокрос каски са проектирани с вградени визьори или са съвместими с мотоциклетни очила. Това помага за опазване на зрението на мотоциклиста от слънце, прах и други частици.

Някои предлагат светлоотразителни елементи или вградени светлини, които подобряват видимостта на мотоциклиста, особено при нощно каране. Най- модерните от тях са съвместими с комуникационни системи, които позволяват мотоциклистите да комуникират помежду си или да използват телефони и други устройства по време на каране.

Как да изберем кросова каска?

Ще ви предложим някои от основните насоки за решаване на въпроса как да откриете най-подходящата за вас.

Крос каската, която ще закупите трябва:

 • Да е изработена от висококачествени материали

Това е много важно, защото ако се случи инцидент, външната част на каската има досег със земята и е необходимо да може да ви предпази. Висококачествените кросови каски са изработени от материали като въглеродни нишки, които олекотяват каската и едновременно с това я правят много издръжлива.

 • Да има система за абсорбция на въздействието

Качествените производители като O’NEAL, WULFSPORT, A - PRO и NITRO разполагат със системи за абсорбиране на въздействието и ротационните сили. Тази система може да се състои от няколко слоя пяна или система ODS на D6.

 • Да е лека

На състезание или карате офроуд, тежката мотокрос каска увеличава напрежението върху тялото, което ви уморорява значително. За да не се стига до там, мотокрос каската трябва да е възможно най-лека.

 • Да има добра вентилация

Мотокросът е доста натоварващ тялото спорт, което означава, че тялото се загрява и това води до интензивно изпотяване. По тази причина, тази каска, която ще закупите трябва да има много добра вентилация за максимален комфорт. Добре разположените вентилационни отвори на каската ще предотвратят замъгляването и изпотяването на защитните очила и ще запазят главата ви суха.

 • Да добри защитни свойства

При натоварванията от спорта и непредвидените ситуации трябва да можете да се доверите на своята мотокрос каска, че ще ви предпази дори и при най-тежките ситуации.

Как да определя моя размер мотокрос каска?

Внимателно измерете обиколката на главата, над ушите. Изберете правилния размер, според измереното и таблицата.

Не отгатвайте или налучквайте своя размер! Каските трябва да пасват точно, за най-голяма сигурност.

Видове мотокрос каски

Каска за АТВ

Каската трябва да отговаря на специфични стандарти за безопасност, като например DOT (Department of Transportation) в САЩ, ECE (Economic Commission for Europe) в Европа или Snell. Тези стандарти гарантират, че каската отговаря на определени минимални изисквания за защита.

Има различни типове каски за ATV, включително отворени (със защита на главата отгоре) и пълни (затворени) модели. Изборът между тях зависи от личните предпочитания и условията на каране.

Ендуро Каска

Тази каска е специално проектирана за каране на ендуро мотор или ATV и е предназначена да осигури комбинация от максимална защитна функция и комфорт при различни условия на каране. 

Проектирани са с по-здрава конструкция за предпазване от удари, в сравнение с обикновените пътни такива. 
Предлагат по-широк обзор и по-голямо поле на видимост. Това е полезно при каране извън пътя, където трябва да се внимава за промените в терена.

Марки каски за кросов мотор

 • Acerbis

Acerbis е италианска компания, основана през 1973 г., която се специализира в производството на екипировка за мотокрос, ендуро, офроуд и други видове мото-спортове. Каските Acerbis са част от техния асортимент продукти, предлагащи защитна екипировка, аксесоари и части за мотоциклети.
Каските се характеризират с лека конструкция, разполагат с вентилационни отвори.

Моделите за ендуро и офроуд каски често предоставят широк обзор и съвместимост с различни видове очила.

За сигурност и удобство, каските Acerbis често разполагат със системи за закопчаване, които предпазват от случайно отваряне.

 • Airoh

Airoh е италианска марка, която е известна с иновативния си дизайн и високото качество на продуктите си. Каските на Airoh са изградени с внимание към лекота и здравина, предоставяйки комбинация от комфорт и защита. Марката е позната със своите иновативни и стилни дизайни, които включват различни цветове и графики. 

Много от моделите предлагат подплати, които могат да бъдат сваляни за пране, улесняващо лесно поддържане, както и различни възможности за настройки, които позволяват персонализацията и удобство.

 • FXR, Leatt, Shark и UFO

Те са известни производители, предлагащи разнообразие от модели, които са подходящи за различни стилове на каране и предпочитания на мотоциклетистите. Всяка марка има свои уникални характеристики и технологии. 

 • FXR:

 FXR е широко призната в индустрията на снежни и мото спортове. Техните продукти често се отличават с модерен дизайн и висок стандарт на изработка. Много от моделите на FXR включват ефективни системи за вентилация, осигуряващи добра циркулация на въздуха.

 • Leatt:

 Leatt е известна с иновациите в областта на безопасността, предлагайки технологии като Turbine, 360° Turbine Technology и други, които целят да намалят силата на ударите.
Много от каските на Leatt имат дизайн, който осигурява широк обзор и е съвместим с различни видове очила.

 • Shark:

 Shark е френски производител, който е известен с иновациите в дизайна и технологичните решения. Техните модели са стилни и функционални, като същевеременно Shark използва висококачествени материали и технологии при изработката им.

 • UFO:

UFO е италианска марка, чийто акцент е върху оф-роуд и ендуро екипировка.

Каските са проектирани да предоставят добра вентилация и удобство, осигурявайки комфорт по време на дълги сесии на каране, което ги прави подходящи за трудни терени и условия..

Защо да се доверите на BobiMX.com

Когато избирате кросова каска, трябва да обърнете специално внимание на материала, от който е изработена, на теглото ѝ и дали има вентилационен отвор.

Мотокрос каските, които ние предлагаме онлайн, отговарят на всички изисквания за безопасност и са на топ цени. Те са сертифицирани, имат максимална защита и са с много добро охлаждане.

Моделите каски за мотор, които ще намерите при нас, са на водещи марки в областта на мото екипировката и са изработени от въглеродни влакна - това ги прави леки и не натоварват мускулите на врата.

Ние сме на линия винаги, когато имате нужда от допълнителна информация, професионален съвет, екстри и аксесоари към каската и желаете да я притежавате на оптимална цена. Поръчай сега от BobiMX.com.

103
продуктa
Изглед
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
XS
S
M
L
XL
XXL
XXS
Цвят
черен
оранжев
син
червен
зелен
карбон
бял
сив
жълт
златист
кафяв
розов
Марка
Acerbis
Airoh
FXR
Leatt
Shark
UFO
Колекция
Aviator 3
Aviator Ace
Aviator Ace 2
Clutch Evo
GPX 4.5
Impact Carbon
Profile 5
Steel Carbon
Strycker
Twist 2.0
Twist 3
Varial RS
Wraaap
Wraap
X-Pro VTR
X-Track VTR
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени