Гуми Pirelli

Видове и характеристики на гумите Pirelli

Избирането на гуми за вашия мотор Pirelli е важна задача. Погрижете се, че знаете разликите между летни, зимни и всесезонни гуми:

 • Зимни гуми:
  • Pirelli Diablo Rosso II - Тези зимни гуми придават изключително сцепление както на влажни, така и на сухи настилки. Сконструирани са за мотори, които достигат високи скорости.
  • Pirelli Angel GT II - Зимни гуми, изработени да издържат дълго време. Отличен избор за дълги пътувания и различни пътни условия.
 • Летни гуми:
  • Pirelli Diablo Rosso III - Те сa перфектния избор за спортни мотори, осигуряват изключително сцепление и прецизно управление.
  • Pirelli Angel GT - Летните гуми са създадени за комфорт и дълга употреба, оптимални за големи разстояния.

Pirelli предлага гуми за различни размери и нужди – от гуми за скутери до опции за АТВ. Те варират по размер (ширина, височина и диаметър),вид (радиални, диагонални) и технология на производство. Придържайте се към скоростния индекс, за да бъдете сигурни, че гумите могат да издържат на вашата скорост.

Технологията зад гумите на Pirelli гарантира високо качество, отлично сцепление с пътя, стабилност и контрол при управление, благодарение на техния задълбочен профил и протектор. Освен това, вграденият индикатор за износване помага да се определи кога се налага подмяната.

Не забравяйте да избирате въз основа на сезона – зимни гуми за студеното време и по-широка мира на влажност, и летни или всесезонни гуми за по-топлите месеци.

Размери и типове гуми

Познавате ли различните размери и типове гуми на Pirelli за мотор? Ако още не, ето вашето кратко ръководство!

Размерите на моторните гуми се означават с комбинация от числа и букви, които представят ширината, височината и диаметъра на гумата. Например, размерът 120/70ZR17 разкрива, че ширината на гумата е 120 мм, височината - това е отношението на височината към широчината, е 70%, а означението 'ZR' уточнява типа на гумата и че е подходяща за високи скорости, докато '17' показва диаметъра на джантата в инчове.

Помислете за следните типове гуми на Pirelli:

 • Спортни гуми: Оптимизирани за максимално сцепление на писта и на улицата.
 • Туристически гуми: Проектирани за дълги пътувания с упор на комфорта и издръжливостта.
 • Градски гуми: Подходящи за ежедневна употреба в градски условия.
 • Enduro и Спорт: За любителите на приключенията извън пътя и на дълги разстояния.

Важно е да изберете гуми, които точно съответстват на мотора ви и на начина, по който го използвате. Необходимо е и да се вземе предвид и максималната товароносимост и скоростен индекс, които са изписани на гумата. Така ще осигурите сигурността и производителността, от която имате нужда на пътя.

Запомни, изборът на правилните гуми може да повлияе значително на вашето пътешествие!

Сезонност на гумите

Замисляли ли сте се защо съществуват различни видове моторни гуми за различните сезони? Ако сте, на прав път сте да разберете повече за летни гуми, зимни гуми и всесезонни гуми.

Летни гуми:

 • Оптимизирани за топло време
 • По-твърда смес, която осигурява добро сцепление на сух и мокър асфалт
 • Шарката на протектора е по-плитка, което подобрява управлението и намалява спирачния път

Зимни гуми:

 • Специална смес за ниски температури
 • По-дълбока и агресивна шарка, която помага за сцепление в сняг и лед
 • Множество ситни разрези, наричани ламели, които увеличават сцеплението на лед

Всесезонни гуми:

 • Компромисен вариант между летни и зимни
 • Подходящи за умерен климат с мека зима и умерено топло лято
 • Шарка на протектора, която да се справя добре и в двете сезони

Сезон

Тип гума

Характеристики

Лято

Летни

Твърда смес, плитък протектор

Зима

Зимни

Мека смес, дълбок протектор, ламели

Всички

Всесезонни

Балансирана шарка на протектора

Не забравяйте, изборът на подходящите гуми е не само въпрос на комфорт, но и на безопасност. Уверете се, че избирате правилните гуми за вашите сезонни нужди. Ако не сте сигурни, не е лоша идея да попитате специалист. Запомнете, моторът си заслужава най-доброто, нали така?

Профил и протектор на гумата

Замисляли ли сте се какъв е тайният състав на успешните пътешествия с мотор? Вашият отговор може да бъде сред дълбоките гумени канали - профилът и протекторът на гумите Pirelli.

Профилът на гумата е не само за добър вид; той е подреден в шаблони, които директно влияят на сцеплението, управлението и способността за разсейване на водата. Защо е важно? Представете си да се возите под дъжда – тези шарки гарантират, че ще се придвижите гладко, без нежелани аквапланинги.

 • Протекторът, от друга страна, е гуменият състав, който създава физическия контакт с пътя. Плътността и съставът му са критични за издръжливостта и сцеплението, което получавате с всяка минута на пътя.

Ето няколко ключови точки за профил и протектор:

 • Профилът помага за сцепление в дъжд.
 • Протекторът детерминира издръжливостта.

Не забравяйте индикатора за износване. Той е като малкият ви приятел, който ви казва: "Хей, време е за нови гуми!" Тези полезни маркери са скрити в протектора и когато се изравнят с него, знаят, че гумата е износена и трябва да се смени.

И така, когато поглеждате под всичките тези фантастични технологии, вие не просто возите мотор – управлявате силен съюзник в битката с пътните предизвикателства. Сега, кога последно проверихте вашите гуми?

Как да изберем подходящи гуми

Замислял ли си се как точно да избереш правилните гуми за твоя мотор? Нека да разгърнем тайните на този избор заедно.

Тип: Първо, помисли за типа гуми. Pirelli предлага разнообразие от опции - за писта, за улицата, или за офроуд. Къде предпочиташ да караш най-често?

Диаметър на джантата: След това, провери диаметъра на джантите си. Стандартните размери обикновено са отбелязани на страничната стена на гумите. Това ще ти помогне да избегнеш грешки при покупка.

 • Онлайн магазин: Разгледай в онлайн магазин за мотоциклетни гуми. Те често предлагат добри описания и можеш лесно да сравниш различните варианти.

Онлайн Магазин

Предимства

Удобство

Пазаруване от вкъщи

Избор

Голям асортимент

Цени

Често по-изгодни

Покупка: При покупка, не забравяй да провериш датата на производство на гумите. По-новите са по-добри, тъй като гумата с времето губи от своите качества.

Чудесно, сега като знаеш основните стъпки, изборът няма да ти се стори толкова плашещ, нали? И най-важното, не се колебай да попиташ за съвет професионалисти, когато се нуждаеш от допълнителна помощ. Успех!

Грижа и поддръжка

Оптималната поддръжка на вашите Pirelli мотоциклетни гуми е от съществено значение за осигуряване на комфорт и безопасност по време на каране. Започнем ли?

Преди всичко, проверявайте налягането в гумите си редовно. Хубавата новина е, че тази проста стъпка може да предотврати ранно износване и да подобри управлението. Не забравяйте да го правите при студени гуми за максимална точност!

 • Нормално износване: Честно казано, всяка гума се износва, но когато забележите видими признаци на износване, вероятно е време за смяна.
 • Период на износване: Той варира в зависимост от стила ви на каране и условията, но дръжте очите си широко отворени за всякакви признаци на неравномерно износване.

За да поддържате баланса, е важно да следите за баланса на гумите си. Вибрация в кормилото? Това може да е знак за проблеми с баланса. Един динамичен баланс на гумите може да ви спести главоболия и да удължи живота на гумите.

Ето кратко резюме:

 • Проверявайте налягането редовно.
 • Следете за видими признаци на износване.
 • Не игнорирайте нуждата от балансиране на гумите.

Не забравяйте, че поддържането на вашите Pirelli мотоциклетни гуми е като грижата за добър приятел – пренебрегнете го, и той може да ви подведе в най-нepодходящия момент!

Защо да купите от BobiMX

Имате нужда от нови гуми за мотора си? Нека разгледаме защо BobiMX е вашето място за качествени гуми на Pirelli.

Професионално консултиране Вие заслужавате най-доброто и ние сме тук да помогнем! Нашият екип е на линия, за да ви насочи към идеалната гума за вашето возило. И не е защото просто разбираме гуми – разбираме и вашите нужди като мотористи.

Качество и гаранция Знаем, че искате дълготрайност и надеждност. С гуми Pirelli, купени от BobiMX, получавате качество, на което можете да разчитате. Щастливи сме да стоим зад всяка гума с нашето гаранционно обещание!

Разнообразие и наличност Чудите ли се дали имаме точния модел за вас? Не се тревожете! От спортни гуми до такива за всеки терен, BobiMX има разнообразието, което търсите:

Тип Гуми

Наличност

Спортни

Да

Туристически

Да

Офроуд

Да

Градски

Да

Та, готови ли сте да оборудвате мотора си с гуми, които ще отговорят на всяко ваше приключение? Свържете се с нас в BobiMX и нека ви помогнем да се насладите на пътя така, както заслужавате!

Задавали ли сте си въпроса защо Pirelli гумите винаги успяват да привличат вниманието на мотоциклетистите? Отговорът се крие в дългогодишната традиция и непрекъснато иновативно развитие, което е започнало още през далечната 1872 година в Италия.

С разнообразие от модели, Pirelli предоставят на мотоциклетистите възможността да избират гуми, създадени да отговарят на различни нужди и стилове на каране. Безопасността на пътя зависи изключително много от качеството на гумите, и вие сте на правилното място, ако търсите надеждността, която Pirelli могат да предложат.

Вие знаете ли, че качеството и доверието в марката не идват просто така? Благодарение на многогодишния опит, който Pirelli имат зад гърба си, марката е успяла да се наложи като един от лидерите в производството на гуми за мотоциклети. Независимо дали сте запален мотоциклетист, който обожава скоростта, или предпочитате по-спокойни разходки из градска среда, ще откриете, че Pirelli има специално изработени гуми за вашия стил на каране.

Имайте предвид, че вашият избор на гуми е от решаващо значение за осигуряването на комфорт и защита докато сте на пътя. Pirelli не само че разбират тази необходимост, но и предлагат продукти, които пасват перфектно на вашите изисквания. С гамата от гуми, които компанията предлага, вашите приключения на две колела ще бъдат както безопасни, така и изпълнени с удоволствие. Така че, ако все още не сте разгледали офертите на Pirelli, може би е време да направите този стъпка.

Виж повечеСкрий
203
продуктa
Изглед
Филтри
Колекция
Категории
Колекция
Angel CiTy
Angel GT
Angel GT II
Angel ST
Angel Scooter
City Demon
Diablo Rosso III
Diablo Rosso IV
Diablo Rosso IV Corsa
Diablo Rosso Scooter
Diablo Rosso Sport
Diablo Supercorsa V3
Diablo Supercorsa V3 SP
Diablo Supercorsa V4 SP
MT16 Garacross
MT21 Rallycross
MT43 Pro Trial
MT60 RS
Mandrake MT15
Night Dragon
Rally STR
Route MT66
SL38 Unico
SL60™
Scorpion Extra J
Scorpion Extra X
Scorpion MX32 Mid Hard
Scorpion MX32 Mid Soft
Scorpion Trail II
Scorpion Trail III
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени