Каква е ролята на биелата (мотовилка)

Служи за да свърже буталото с коляновия вал и да превърне възвратно-постъпателното движение на буталото във въртеливо движение на коляновия вал. Изработва се с двойно Т образно сечение за да е устойчива на изкълчване и смачкване. 

Технически изисквания към биелата

 • Издръжливост и здравина - да бъде достатъчно здрава и издръжлива, за да може да поеме натоварването, генерирано от движението на коленвала и буталото при работа на двигателя. Тя трябва да издържи на високи нива на напрежение и натоварване без да се деформира или счупи.
 • Правилно балансиране - Балансирането е от съществено значение за минимизиране на вибрациите на двигателя. Некоректно балансиране на биелата може да доведе до увеличаване на вибрациите и да предизвика повреди в други части на мотоциклетния двигател.
 • Лекота и ефективност - Тя трябва да бъде достатъчно лека, за да намали инерционните сили и да улесни високите обороти на двигателя. В същото време, тя трябва да е ефективна в прехвърлянето на движението без загуба на енергия.
 • Точност на размерите и формата - Биелата трябва да има точни размери и форма, за да пасва правилно в механизма на двигателя и да осигури плавно движение на буталото. Дори най-малкото отклонение може да доведе до нежелани проблеми с работата на двигателя.
 • Устойчивост на корозия и износване - Трябва да бъде устойчива на корозия и износване, особено ако моторът е изложен на влага или агресивни условия на експлоатация.
 • Съвместимост с марката и модела на мотоциклета - Биелата трябва да бъде съвместима с конкретния марка и модел на мотоциклета, за да може да се интегрира правилно в двигателната система.

Признаци за проблеми с биелата

При проблеми с биелата на мотоциклетния двигател могат да предизвикат различни промени в работата му и да сигнализират за сериозни проблеми, които изискват внимание. Някои от тези промени могат да включват:

 • Необичайни звуци от двигателя;
 • Вибрации;
 • Загуба на мощност или нестабилна работа;
 • Изтичане на масло или други течности;
 • Повишен разход на гориво.

Показатели при избор на биела

 • Съвместимост

Биелата трябва да е съвместима с конкретния модел и марка на мотоциклета, както и с другите части на двигателя.

 • Производител

 Изборът на утвърден производител с добра репутация за качество и надежност може да увеличи вероятността за успешно функциониране на биелата и мотоциклетния двигател като цяло.

 • Материал на биелата

 Могат да бъдат изработени от различни материали, включително стомана, алуминий, титан и дори карбонови влакна. Изборът на материал зависи от изискванията на двигателя, бюджета на проекта и предназначението на мотоциклета.

 • Издръжливост и натоварване

 В зависимост от мощността на двигателя и степента на усъвършенстване, се избира биел с подходяща издръжливост и способност да поеме натоварването. Високопроизводителни и състезателни двигатели често изискват по-издръжливи и здрави биели.

 • Тегло

Ниското тегло помога за намаляване на инерционните сили и да позволява по-високи обороти на двигателя. Това е особено важно за състезателни и спортни мотоциклети.

Кои са водещите фирми производители на биели?

В магазин BobiMX.com не само продаваме качествени продукти, но и ще ви дадем ценни съвети и помощ необходими за оптималното техническо обслужване на мотоциклета.

В магазина ще намерите над 170 продукта и резервни части за мотори на водещи фирми, като Athena и ProX.

Биелите с марка ProX са изработени от най-здравата сплав. При тяхното производство се спазват всички спецификации и толеранси, базирани на оригиналните мотоциклетни части.

От ProX гарантираме лесна инсталация и безпроблемна експлоатация на нашите биели. Всички биели с марка ProX са окомплектовани с болт и лагер, за да осигурят пълна готовност за монтаж.

Производството на биелите с марка ProX се извършва в Япония, където се прилагат високи стандарти за качество и най-новите технологии, за да се гарантира най-доброто качество за клиентите.

Комплекта произведен от Athena включва:

 • Биела кит Athena произведен в Япония.
 • Пълен комплект гарнитури за целия двигател произведен в Италия.

Защо да избера продукти от BobiMX.com ?

Със своя професионален опит и обширни познания в областта на мотоспорта, екипът на онлайн магазин BobiMX.com не само предлага качествени продукти на ниски цени, но и предоставя ценни съвети и помощ за оптималното техническо обслужване на мотоциклета.

Ние вярваме, че за да се насладите на истинско удоволствие от карането на мотор, е от съществено значение да разполагате със съответната екипировка и части, които да ви предпазват и да ви осигурят комфорт.

Фокусирани сме върху предоставянето на най-добрите продукти на пазара и проявяваме изключително внимание при избора на нашите доставчици.

Предагаме продукти на топ марки във всяка сфера. Качеството на продуктите е високо и предоставяме съответните сертификати и гаранции. Всеки артикул, закупен от BobiMX.com е с несравнено качество и надеждност. Можете да направите своята поръчка сега и да разчитате на бърза доставка, Топ цена и качествено обслужване.

178
продуктa
Изглед
Филтри
Марка
Цена
Категории
Марка
Athena
ProX
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени