47
продуктa
Изглед

Какво представляват лепенките за мотор?

Тези мотоаксесоари представляват различни по големина и дизайн лесно залепващи се стикери (фолио). 

Изработват се по специална 3D печатна технология, благодарение на която изображението, отпечатано върху стикерите за мотори е в състояние да издържи както на всякакви метеорологични условия и температурни промени, така и на различни механични повреди. 

От вътрешната си страна лепенките за мотори, както и всички останали стикери имат специален слой, който им позволява да се залепват бързо, лесно, напълно сигурно и здраво както върху метал, така и върху пластмаса.

Каква е ролята на стикерите за мотор?

Стикерите и лепенките изпълняват няколко важни функции:

 1. Персонализация и стил
   Стикерите и лепенките позволяват на собствениците да придадат уникален външен вид на своите мотоциклети. Те могат да отразяват личния стил и предпочитания на мотоциклетиста. Дават възможност за избор на различни теми, дизайни и цветове, които могат да подчертаят индивидуалността на мотоциклета.
 2. Маркиране и реклама
  Много мотоциклетисти използват стикери на популярни брандове и логота на производители на части, аксесоари или екипировка. В състезанията, стикерите са от ключово значение за показване на спонсорите и партньорите на отбора.
 3. Защита и поддръжка
   Някои стикери са специално проектирани за защита на боята от надрасквания и удари, особено в чувствителни зони като резервоара и рамката. Има лепенки, които предлагат UV защита, предпазвайки боята от избледняване под слънчевите лъчи.
 4. Идентификация и информация
  Една доста голяма част от стикерите за мотор са светлоотразителни, което помага на мотористите да останат видими при езда в тъмната част на денонощието.
   В състезанията и организираните събития, стикерите се използват за номера на участниците и други идентификационни знаци. Използват се стикери, които могат да съдържат важна информация като налягане на гумите, препоръчани сервизни интервали или инструкции за безопасност.
 5. Ремонт и камуфлаж
  Стикерите могат да се използват за покриване на малки драскотини и дефекти по повърхността на мотоциклета. Те могат да прикрият следи от износване или да създадат визуален ефект, който да направи мотоциклета да изглежда по-нов и добре поддържан.
 6. Културни и социални символи
  Мото клубовете често използват стикери за показване на принадлежност към определена група или клуб. Има стикери, изразяващи културни и социални послания, които могат да отразяват идеология, любими хобита или каузи.

Къде се поставят стикерите?

Няма точно определени места, на които задължително трябва да бъдат поставени тези аксесоари. Но тъй като една от основните им функции е да предпазват от наранявания и ожулвания, обикновено се поставят на места, на които има реална опасност да бъде нарушена целостта на боята на мотора.

Такива места са зоната около капачката на резервоара, резервоара, джанти и други. Съвренната техника позволява различни видове стикери изработени според размери отговарящи на ваше конкретно изискване.

Ако искате да защитите проблемните зони на мотора си и търсите висококачествени стикери за мотори на прилични цени, ние от онлайн магазин bobimx.com можем да ви предложим широк спектър от подобни продукти.

Препоръки при избор и поставяне на стикери

Изберете стикери за мотор, изработени от висококачествени материали, устойчиви на атмосферни условия и UV лъчи. Преди да поставите стикера, почистете добре повърхността от прах, мазнини и замърсявания.

За сложни и големи стикери и ленти, може да се наложи професионално поставяне, за да се избегнат мехурчета и неправилно подравняване. Периодично проверявайте състоянието на стикерите и ги почиствайте внимателно, за да запазите техния вид и ефективност.

Прочетете още
Прочетете по-малко
Филтри
Цвят
Колекция
Цена
Категории
Цвят
черен
син
карбон
сив
прозрачен
Колекция
Grip
Soft
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени