Замисляли ли сте се някога какво прави слюда толкова важна за вашия мотор? Това е минерал, който може да ви изненада с колко много функции се ползва в света на двигателите. Може би не е в първите редици, когато става въпрос за автомобилни части, но уверявам ви, че заслужава своята дял от вниманието.

Сега, ако се чудите как слюдата може да бъде толкова значима за мотора, нека разгледаме как тя работи. Както всяка добра играчка, моторите обичат подходящата грижа, и ето тук слюдата си проправя път. Тя служи като изолатор и помага да се осигури оптималната защита на водача от насрещния вятър.

Знаете ли, че слюдата помага и за намаляването на триенето между частите на мотора? Това води до по-малко износване и по-добра ефективност. А кога за последен път проверихте слюдата на вашия мотор?  Не забравяйте да обърнете малко внимание на този незаслужено пренебрегван герой – слюда, защитникът на вашия мотор!

Слюда за мотор - основни характеристики и предимства 

Искате да се насладите на комфортна и безопасна каране, нали? Слюдите за мотор са ключов аксесоар за всеки мотоциклетист. Те ви предпазват от вятър, дъжд и уловени от въздуха частици, осигурявайки отлична видимост и комфорт дори при лоши метеорологични условия.

Размери и материали

 • Размер: За различните модели мотоциклети се изискват различни размери слюди. Уверете се, че вашата нова слюда Puig пасва перфектно на вашия модел.
 • Материал и дебелина: Качественият материал осигурява дълготрайност. Поликарбонат или високоустойчив акрил са чест избор. Внимавайте за дебелината – тя е фактор за устойчивостта на слюдата при удар и силен вятър. Предлага се и прозрачна слюда за мотори, която помага за по-добрата видимост на моториста.

Съвместимост с различни модели мотори

Слюди за мотор се произвеждат за широка гама от марки като BMW, Honda, Kawasaki, Suzuki и Yamaha. Проверете следното преди монтажа:

 • Подходяща ли е слюдата за модела на вашия мотоциклет?
 • Има ли нужда от специални елементи за монтажа?
 • Предлага ли се лесна доставка и връщане в случай, че слюдата не отговаря на вашите очаквания?

Защита и видимост при различни метеорологични условия

Слюдата за мотор играе витална роля за вашата безопасност:

 • Защита: Предпазва ви от вятър, дъжд и летящи предмети. Важно е да изберете слюда с достатъчна височина и ширина за оптимална защита.
 • Видимост: Ясната и чиста видимост е критична при всякакви условия. Затова се уверете, че слюдата не намалява вашата видимост, особено при дъжд или в сумрак.

Аксесоари и допълнения

Забелязали ли сте как добавките могат коренно да променят усещането ви за каране? Разгледайте как няколко ключови аксесоари могат да направят вашия скутер не само по-удобен, но и изключително стилен.

Допълнителни аксесоари за комфорт и стил

Когато мислите за скутер, си представяте свободата на открит път, нали? Но как да подобрите този опит?

 • Каска за мотор: Изберете каска, която ви позволява да регулирате визьора и да се защитите от прах и летящи частици.
 • Очила: Защо да не добавите чифт стилни очила към екипировката си? Те ще пазят очите ви и придават доза характер на външния ви вид.
 • Мигачи: Имате ли нужда от замяна или надстройка? Един сет мигачи може да увеличи видимостта ви, което е от жизненоважно значение за безопасността.

Предпазни стъкла и дефлектори

Виждате ли добре пътя напред или непрекъснато мръщите очи от вятъра? Предпазните стъкла и наличието на регулируем дефлектор са повече от естетика.

 • Puig слюда за мотор: Ако сте собственик на скутер, разгледайте предпазните стъкла на марката. Те са проектирани да намалят вятърната турбулентност и да увеличат комфорта на каране.
 • Височина и широчина: Избирайки предпазно стъкло, вземете предвид как височината и широчината му съответстват на модела на вашето возило, за да осигурите оптимална защита. Марката предлага и puig регулируем дефлектор за удобство на всеки ездач.

И това не е всичко за аксесоарите - вие решавате до къде да стигнете с персонализацията!

258
продуктa
Изглед
Филтри
Цвят
Колекция
Цена
Категории
Цвят
черен
прозрачен
тъмно опушен
опушен
Колекция
Adjustable screen
Naked
R-Racer
Racing
Sport
Touring
Touring Plus
Trafic
Urban
Z-Racing
up&down
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени