Монтирането на визьор към мотоциклетна каска може да предложи някои ползи и удобства за моториста и най-вече при  защита от ветровете и интензивна светлина.

Визьорът предпазва лицето на моториста от вятъра, който може да бъде дразнещ и изтощителен по време на дълги пътувания. 

Визьорът за каска има свойството да филтрира слънчевите лъчи и намалява интензивната светлина, предпазвайки очите 

Основни критерии при избор на визьор

Визьорите за каски са важна част от мото екипировката. Има няколко основни критерии, които трябва да се вземат предвид.

 1. Защита от слънцето и UV лъчи - визьорът трябва да предпазва от пряката слънчева светлина и да блокира вредните UV лъчи, за да предпази очите от умора и увреждане.
 2. Ясна видимост - визьорът трябва да осигури ясна и неизкривена видимост, за да помогне на ездача да вижда ясно по време на каране.
 3. Анти-замъгляване - някои визьори за мото каски са снабдени с покритие, което предпазва от запрашеност и запарване на визьора, осигурявайки ясна видимост в различни условия.
 4. Удароустойчивост - визьорът трябва да бъде изработен от материали, които предпазват очите от удари и наранявания в случай на падане или пътен инцидент.
 5. Лесна смяна и закрепване - визьорът трябва да бъде лесен за смяна и закрепване, за да може всеки да приспособи екипировката си според различните условия на каране.

Издръжливост визьорите

Издръжливостта на визьора е от съществено значение за неговата дълготрайност и защитни свойства. Важно е да изберете материали, които да са устойчиви на надаряване и надраскване.

Издръжливостта на визьора зависи от материала, от който е направен. Обикновено поликарбонатът е предпочитан материал за производството на визьор за каски, тъй като е прозрачен, издръжлив на удари и надраскване. Също така, важно е да се внимава при почистването, за да не се надраска или повреди повърхността му.

Друг аспект, който влияе на издръжливостта на визьора, е и качеството на закрепването му към каската. Добре закрепеният визьор ще увеличи неговата устойчивост и сигурност.

Накрая, важно е да се избере продукт, който отговаря на специфичните нужди и изисквания на потребителя, като например UV защита, анти-мъглова обработка и др.

Аеродинамичност

Добрата аеродинамичност на визьора осигурява по-голяма стабилност при по-високи скорости и намалява въздушното съпротивление, което може да подобри комфорта по време на каране.

Това означава, че когато карате с по-висока скорост, добрата аеродинамичност на визьора ще ви помогне да усетите по-малко съпротивление и да запазите по-голяма устойчивост на мотора. Това е особено важно за по-дълги пътувания, където комфортът е от съществено значение.

Визьорите с добра аеродинамичност също така могат да намалят шума от вятъра, който може да бъде дразнещ при по-високи скорости. Така че, ако сте сериозен моторист, изборът на продукт с добра аеродинамичност е от съществено значение за вашето удобство и безопасност.

Защита против замъгляване

Защитата против замъгляване е важно свойство, особено при непредвидими метеорологични условия. Визьорите с вградени системи за недопускане на замъгляване осигуряват по-добра видимост.

Тези системи обикновено използват специални покрития или технологии, които предотвратяват кондензацията на влага върху визьора. Те могат да бъдат вградени директно върху визьорите или да бъдат добавени като допълнителен аксесоар.
Вградените системи за предотвратяване на замъгляването могат да бъдат особено полезни при спортове като ски, сноуборд и мотоциклетизъм, където условията за замъгляване могат да бъдат особено лоши.
Важно е да се поддържат  редовно тези системи, за да се гарантира, че те продължават да функционират ефективно. Това може да включва почистване на визьора със специални препарати или препарати за почистване, които не увреждат покритието за предотвратяване на замъгляването.
Системите за предотвратяване на замъгляването не само подобряват видимостта, но и увеличават безопасността, като помагат на шофьорите и спортистите да останат концентрирани и информирани за околните условия.

Цвят на визьора

Изборът на цвят на визьора зависи от предназначението на каската, условията на употреба, личния стил и предпочитания. 

 Ето някои от обичайните цветове на визьорите и техните характеристики:

 • Прозрачен / Клеар (Clear)  -  Осигурява най-добра видимост и е подходящ за употреба през деня и нощта. Добра защита от вятъра и праха.
 • Tъмно сив / Черен (Dark Smoke/Black)  -  Филтрира слънчевите лъчи и намалява блестящата светлина. Подходящ за ярко слънце.
 • Жълт (Yellow)  -  Подобрява контраста и видимостта при слаба светлина или облачно време.
  Подходящ за употреба през зазоряване или здрачаване.
 • Огледален / Рефлекторен (Mirror/Reflective)  -  Отразява слънчевата светлина и предпазва от заслепящ блясък. Придава спортен и стилен външен вид.
 • Фотохроматичен (Photochromic)  -  Променя цвета си в зависимост от интензивността на светлината. Автоматично се приспособява към условията на осветеност, предлагайки комбинация от ясна видимост и защита от слънцето.
 • Златист (Gold)  -  Подобрява контраста и филтрира слънчевата светлина. Популярен за стилен външен вид.
 • Преливащ (Iridescent)  -  Променя цвета си в зависимост от ъгъла на светлината. Създава ефектен визуален стил.

Допълнителни екстри и аксесоари за каски

Някои производители предлагат допълнителни аксесоари за техните каски, като например плаки за против изпотяване или вградени слънчеви очила, които предоставят допълнителен комфорт и функционалност.

Допълнителните екстри и аксесоари за мотоциклетни каски могат да подобрят функционалността и стиловете при каране. Ето някои от популярните екстри и аксесоари:

 • Комуникационни системи - Безжични системи за обаждания и интеркоми между мотоциклисти. Bluetooth слушалки и микрофони, интегрирани директно в каската.
 • Външен визьор  -  Визьор с различни цветове и покрития (например, огледални или антифогови).
 • Вътрешен визьор  -  Вграден слънчев визьор, който може да се пуска и сваля с лекота.
 • Противоослепителни щитове  -  Подобряват видимостта в слънчеви условия и намаляват заслепящия блясък.
 • Въздушна вентилация и охлаждане  -  Системи за вентилация, които помагат за поддържането на комфортна температура в каската по време на горещи дни.
 • Аксесоари за шумозащита  -  Вложки и покрития, които намаляват шума от вятъра  при движението.

Размер

При избор е важно да се внимава за правилния размер, който е съвместим със собствената каска. Визьорите, които не пасват правилно, могат да намалят защитата и комфорта при каране.

Следва да измерите отвора за визьора на каската си и да изберете съответстващия размер. Също така, е важно да обърнете внимание на типа  - дали е сменяем, антиултравиолетов или антизамъгляващ.

След като изберете правилния размер и тип на визьора, трябва да го монтирате внимателно на вашата мото каска, като следвате инструкциите на производителя. Уверете се, че визьорът е здраво закрепен към каската и че не влиза в контакт с лицето ви при носене.

Ако имате затруднения или съмнения относно монтажа, консултирайте се с наш сътрудник - професионалист в избора  на мото екипировка.

Накрая, следвайте инструкциите за поддръжка на визьора, за да гарантирате неговата дълготрайност и функционалност. Редовното почистване и смяна на визьора, когато е необходимо, са от съществено значение за вашата безопасност и удобство по време на каране.

Защо да закупите визьор за твоята каска от BobiMX.com

Онлайн магазин BobiMX.com предлага голямо разнообразие от визьори за каски, съвместими с различни модели каски от водещи производители като MT, AGV, Shoei и други. Също така, предлагат различни цветове и модели визьори, с които можете да персонализирате своята каска и да допълните своята мото екипировка.

Често задавани въпроси

Кога и как се сменят визьорите?

Визьорите трябва да бъдат редовно почиствани и поддържани. Смяна на визьора е препоръчителна, ако той е издраскан или повреден. Процедурата за смяна е обикновено проста и може да бъде извършена от самия потребител.

44
продуктa
Изглед
Филтри
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Цвят
син
червен
сив
прозрачен
светло опушен
тъмно опушен
златист
розов
лилав
Марка
Acerbis
Airoh
Shark
Колекция
City Cruiser
Commander 2
Connor
Evo ES
Flip FS-606
GP550 S
Matryx
Nano
Race-R Pro
Rev 19
Ridill
Serel
Spartan GT
Valor
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени