235
продуктa
Филтри
Размер
Цвят
Марка
Колекция
Цена
Категории
Размер
10 зъба
11 зъба
12 зъба
13 зъба
14 зъба
15 зъба
16 зъба
17 зъба
38 зъба
40 зъба
41 зъба
42 зъба
43 зъба
44 зъба
45 зъба
47 зъба
48 зъба
49 зъба
50 зъба
51 зъба
52 зъба
415 стъпка
420 стъпка
428 стъпка
520 стъпка
525 стъпка
530 стъпка
43
47
46 зъба
Цвят
черен
оранжев
син
червен
златист
Марка
3D
AFAM
ART
DID
DRC-Zeta
KTM
Mino Racing
Moto-Master
ProX
Renthal
Колекция
ERT3
ERVT
GP
GPX
MX
R3
VX3
Цена
лв.
лв.
Сортиране
Най-нови
Цена най-ниска
Цена най-висока
Най-намалени

Пиньони за мотор - какво е това?

Пиньоните са малки зъбни колела или зъбни предавки, които се използват в различни машини и механизми, включително двигатели. Те се използват за прехвърляне на въртящ момент от едно място на друго чрез въртене на зъбите си. Пиньони се използват в различни видове машини и съоръжения, включително автомобили, мотори, велосипеди, машини, транспортни ленти и много други.

Пиньоните за мотори са често част от предавателната система на двигателя и се използват за прехвърляне на механична мощност от двигателя към други компоненти на превозното средство, като например предавателната кутия. Те се проектират така, че да съвпадат с другите зъбни колела или предавки в системата, за да осигурят правилната степен на увеличение или намаление на въртящия момент и скоростта на движение.

Важно е пиньоните на моторите да се поддържат в добро състояние, за да се осигури правилната работа на превозното средство и за да се избегнат аварии или неизправности. Това обикновено включва редовна поддръжка и смазване на предавателната система на мотора. Можете да прочетете повече за поддръжката на пиноните за мотор от нашата статия в нашия мото блог.

Вериги за мотор - какво представляват? 

Веригите за мотор са механични устройства, използвани за предаване на въртящ момент от едно място на друго чрез връзка между въртящите се зъбни колела. Веригите са направени от метални звена, които са свързани едно с друго и формират закръглена структура.

Една от основните предимства на веригите за мотора е тяхната издръжливост и надеждност при високи натоварвания и в условия на високи температури. Те се използват в приложения, където стабилността на въртящия момент и точното синхронизиране на двигателя са критични.