Ducati Monster Senna отдава почит на легендата от F1

Ducati Monster Senna отдава почит на легендата от F1

17 May 24

Ducati пусна юбилейно издание на своя емблематичен мотор, отдавайки почит на един от най-известните шампиони във Формула 1.

Изданието Ducati Monster Senna е вдъхновено от разпознаваемия дизайн на каската на бразилския пилот, с ярко жълто като основен цвят и зелени и тъмносини акценти по мотора. Още по-впечатляващ е моторът с добавката на ярко жълти спирачни апарати Brembo Stylema, които, честно казано, смятаме, че трябва да се прилагат на всички модели!


Моторът също така разполага с жълт долен капак, детайли на предното стъкло, жълти, зелени и сини ленти на колелата и жълти акценти върху изпускателните тръби Termignoni. Има също така характерното лого и брандиране на Senna върху каросерията на новата машина.


Изданието Senna се появява благодарение на любовта на Сенна към мотоциклетите – той беше добре известен Ducatisti, притежаващ оригинален Monster 916 и няколко MV Agusta през годините. Това не е първият мотоциклет, произведен от Ducati, носещ името на трикратния шампион във Формула 1, тъй като Ducati произвеждаше изданията 916 и 996 Senna през средата на 90-те години.


Технически, новият мотор използва същия 937cc двигател като стандартния Monster, което означава мощност от 111 к.с. Общото тегло е с 4 кг по-ниско от стандартния мотор благодарение на включването на литиева батерия и алуминиеви степенки, което прави този модел по-близък до спецификациите на Monster SP.

Моторът има цена в Европа от 23,500 Евро и ще бъдат произведени само 341 броя. Произведеното количество напомня за броя на шампионатите, спечелени от Сенна (3) и броя на победите му в Гран При състезанията на Формула 1 (41). Всеки мотор ще бъде придружен от гравирана плоча на горната скоба и сертификат за автентичност.